Wie zijn wij?

De roots van de verwendagen liggen bij initiatiefneemster Judith Faase. BeHold is haar pseudoniem. Behold is Engels voor “Aanschouw” en staat voor acceptatie, acceptatie van het proces wat veel vrouwen door moeten maken, of acceptatie van wie zij zelf zijn. De BH uit BeHold slaat op de lingerieworkshops die zij geeft in haar eigen ateliertje. Vanuit BeHold wordt de Puur Vrouw-zijn-dag georganiseerd.

In de loop der jaren heeft het organisatieteam diverse vormen gehad, in 2018 heeft Marianne het team verlaten en vanaf heden doen Judith en dochter Myrthe de organisatie samen, ondersteund door vriendin Lea en alle betrokken vrijwilligers.

De Puur Vrouw-zijn-dag vond voor het eerst plaats op valentijnsdag 2012, en net als elk jaar vond het plaats in ‘de Gouden Aar’ te Gouda. Een keer per jaar wordt deze verwendag voor vrouwen met (borst)kanker georganiseerd door een groot team aan ervaren, enthousiaste, en gepassioneerde vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben zelf (borst)kanker gehad, kennen iemand die deze ziekte gehad heeft, of zijn vanuit eigen motivatie betrokken geraakt bij de doelgroep.

Onze passie als team is om alle vrouwen die binnen onze doelgroep vallen op jaarlijkse basis in de watten te leggen en lekker te verwennen. Waarom? Omdat je ook van het leven mag genieten, ondanks dat het soms zwaar kan zijn. Zie hieronder, het persbericht waarin Judith Faase verteld over de aanleiding van het initiatief.
________________________________________

Persbericht 2012
persbericht 2012