Vrijwilligers

Als organisatie zijn wij volledig afhankelijk van vrijwilligers. Soms zijn dit dames die zelf het proces mbt de borstkanker door hebben gemaakt, of in nabije omgeving iemand kennen die (borst)kanker heeft, andere vrijwilligers zijn graag behulpzaam. We werken met diverse soorten mensen, met verschillende karakters en talenten. Zo hebben we vrijwilligers die voornamelijk meewerken aan de totstandkoming van de verwendag, andere dames bereiden een workshop voor, en weer anderen voelen zich prettiger bij het helpen in de keuken. Vind jij het leuk om in 2020 als ‘medewerker’ deel te nemen aan deze dag, neem dan contact op via behold@live.nl, of via het contactformulier.

Hier onder volgt een introductie van de dames die aan de verwendag van 2019 meegewerkt hebben:


Iedere vrouw is mooi van haarzelf, van binnen en buiten. Iedere vrouw verdient het om zich ook zo te voelen!

Ik ben een tijd geleden afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Als textiel-mode ontwerpster. Momenteel ben ik zzper en werk ik voor het styleburo: Het Nieuwe Zwart en bij Shuz by Kalmeijer. En ik heb een droom in spé. Maar voor nu: persoonlijk styleadvies!

Ik hou van mensen en mode. En het is geweldig om op deze dag dit met jou te delen.

Ik zal eerst in groepsverband een kleine collectie kleding laten zien van de modewinkel Karakter. Hiermee laat ik zien wat een model, print, tint of stof voor verschil kan maken. Hoe je verschillende items met elkaar kan combineren. We gaan het hebben over verschillende figuren en hoe je met kleding je figuur kan accentueren of hoe je juist het accent kan verleggen. Daarna zal ik aan de hand van stylekaarten, persoonlijk styleadvies geven.

Dit met dank aan: styleburo Het Nieuwe Zwart. En modewinkel Karakter, zij staat voor eerlijke en duurzame kleding.

Ik vind het belangrijk dat een vrouw heel dicht bij zichzelf blijft, bij haar style, maar daarbinnen houdt van een uitdaging, zodat ze zich af en toe net even extra bijzonder kan voelen.

Tot dan! Vriendelijke groet, Sandy Mastenbroek

Hallo beste mensen. Ik ben Karin van Gemeren en doe al diverse jaren mee met de Puur vrouwzijndagen. Elk jaar is het weer een feest om samen met jullie iets leuks te maken in de workshop.

Dit jaar gaan we echt uit onze comfortzone en een beetje terug naar onze eigen fantasie. We gaan aan het werk met aardewerken lampekappen en plastic waterflesjes.  

Je kunt er van alles mee doen. Natuurlijk kun je er een lamp van maken, maar ook een vaas voor kunstbloemen, een kaarsenstandaard ,een vogelnestkastje of een hanger waar je vogels in de winter mee kunt bijvoeren. En wellicht heb je zelf nog een veel leuker idee

Van alles is mogelijk en dat zelfs binnen een uur

Zie hier een paar voorbeelden:


Hallo ik ben Karin Olie. Ik ben getrouwd en heb 3 lieve kinderen.
Mijn grote hobby is haken en dit wil ik met jullie gaan delen op 12 februari.
Voor mij is haken echt een ontspanning en maak na 2 jaar echt de meeste leuke en mooie dingen.

We gaan voor de beginnende haaksters een leuke onderzetter maken en ik neem een leuk sjaaltjes project mee voor vrouwen die wat meer ervaring hebben.
Ik doe mee omdat ik graag mensen leer hoe leuk en ontspannen haken.
Ik zie jullie volgende week, ik heb er veel zin in.
groetjes Karin Olie

Hallo allemaal,

Wij zijn Renee Berkouwer en Nadine Barbet stagiaires van Samen voor Goud.
Op deze dag zullen wij een workshop geven gezichtsmaskers maken. Hierbij maken wij gebruik van natuurlijke producten die goed zijn voor de huid.

We beginnen met een uitleg over de ingrediënten, hierna is de keuze aan u welke ingrediënten u wilt gebruiken bij het maken van het masker. Nadat de maskers zijn gemaakt kan u heerlijk ontspannen terwijl uw masker intrekt.

Wij hopen jullie 12 februari te ontmoeten tijdens onze workshop.


Hi allemaal,
Ik ben Sity Sneep, 25 jaar oud en woon met mijn man Eelco in Gouda.
In het dagelijkse leven ben ik kinderverpleegkundige in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Naast mijn werk als kinderverpleegkundige vind ik het ontzettend leuk om bezig te zijn met handletteren.  creaties van mij zijn ook online terug te vinden op Instagram. Handletteren is het op een sierlijke manier schrijven van teksten en hier kaarten en/of posters van maken.  Deze hobby zorgt bij mij voor ontspanning en rust en ik hoop dat jullie dit ook zo zullen ervaren.

Ik kijk uit naar jullie creativiteit!

Groetjes, Sity


Hallo! Ik ben Aafke Hammink en ga met jullie een etagere maken van servies. Deze etagere kun je gebruiken om lekkernijen op te serveren, maar ook als decoratie. Bv als fruitschaal of als thema per seizoen; in de herfst met kastanjes, eikeltjes en kalebassen, in de winter met kerstballen, lichtjes en engelenhaar, in de lente met bloembolletjes en in de zomer met vakantie souvenirs, zoals schelpen, steentjes, kaarsjes of zeepjes.

Ik neem genoeg borden, bekers, kopjes, schotels, vaasjes, eierdopjes en versiering mee. Als je een eigen kopje of ander servies mee wilt nemen, is dat uiteraard mogelijk. Op die manier kun je er een mooie herinnering mee vastleggen.
Tot dan!

Hoi! Ik ben Sarah, 31 jaar oud en woon met mijn man sinds 3 jaar in Gouda. Ik werk bij Stichting Samen voor Goud, die jongeren aan vrijwilligerswerk in Gouda koppelt. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het knutselen en heb ik een eigen etsy shop waar ik mijn zelfgemaakte spulletjes verkoop. Ik help mee met de Puur Vrouw-zijn dag omdat ik het leuk vind om samen creatief te zijn. Bij mij kun je dan ook een creatieve workshop volgen: zelf cabochon oorbellen of cabochon ringen maken. Cabochon sieraden worden gemaakt van papier en glas en een gouden, zilveren of kopere fitting. Wees niet bang als je twee linke handen hebt, ik beloof je dat het helemaal niet moeilijk is. Ik zie uit om samen met jullie gezellig te gaan knutselen!


Hallo allemaal,

Mijn naam in Gerdine Verkerk uit Bergambacht. Ik hou van tuinieren en doe vrijwilligerswerk bij Dorcas. In de wintermaanden geef ik handparaffine workshops.
Op deze dag wil ik je graag een ontspannen handverzorging geven.

We beginnen met een handscrub en een handmassage waarbij de bloedsomloop goed op gang komt. Na de massage ga je met je hand in de paraffine. De paraffine sluit de huid af zodat de handcrème goed in de cellen trekt en opnieuw worden gevoed.

Zeker wanneer je last hebt van kloofjes, schrale of droge handen is een paraffinehandbehandeling heel geschikt.

Tijdens deze behandeling werk ik met producten van de dode zee.
Ik hoop jullie 12 februari om te ontmoeten.

Afbeeldingsresultaat voor paraffine behandeling handen


Ella Kluijtmans van
Ella HaarWerk en Ella OpMaat is al ruim 20 jaar als kapster werkzaam in het Groene Hart Ziekenhuis en is daar met Ella HaarWerk verantwoordelijk voor het aanmeten van haarwerken en pruiken. Mooi om er voor te zorgen dat mensen in een vaak hele moeilijke periode er goed uit kunnen zien.

Daarnaast is er de afwisseling van het kapperswerk en is Ella OpMaat in 2015 gestart met het aanmeten van uitwendige borstprotheses, de daarbij behorende lingerie, badkleding en postoperatieve bh’s.
Hiervoor heeft ze een tweede filiaal geopend in Moordrecht, waar men uiteraard ook terecht kan voor de haarwerken.

Tijdens de puur vrouw verwendag zal ze een deel van de lingeriecollectie laten zien en heeft er zin in om met haar kapperskunsten de dames mooi te maken.


Ik ben de fotografe van deze dag en vind het bijzonder om met deze dag mee te doen.
Het kanker-proces is ook voor mij een bekend fenomeen.
Ik probeer van deze dag een leuke impressie te maken als herinnering.
Verder vind ik het zelf heel fijn om met mensen over het leven in zijn totaliteit te praten.
Wie weet wat voor moois hier uitkomt.
Misschien ontmoeten wij elkaar op dinsdag 12 februari.
Hartelijk groet, Jannie


Hallo allemaal,

Ik ben Jeanet van Sorge van Stichting Nepal Treasures.

Bijna een jaar geleden is bij mij ook borstkanker ontdekt. Inmiddels gaat het al weer vrij goed met mij en daar ben ik heel dankbaar voor! Daarom wil ik graag een steentje bijdragen aan dit mooie initiatief.

Als vrijwilliger steun ik met mijn stichting twee vrouwenprojecten in Nepal. Zij maken o.a. sieraden en shawls, die ik voor hen in Nederland verkoop. Allemaal prachtige producten van diverse materialen en in diverse prijsklassen. Mij is gevraagd om met een tafel vol sieraden en shawls te komen staan op de Verwendag, zodat je de producten kunt bekijken en eventueel kopen. Om alvast een idee te krijgen kun je kijken op mijn website of op Facebook.


Hallo,

Ik ben Esther de Ronde, getrouwd en moedevan 4 kinderen en ben werkzaam als Tupperwareconsulente. Ik help mee met de Puur Vrouw-zijn dag omdat ik het leuk vind om samen met anderen lekkere hapjes te maken.

Tijdens de Puur Vrouw-zijn dag houd ik 4 momenten voor een workshop. Tijdens de 2 ochtendworkshops gaan we lekkere hapjes maken die wij tijdens de lunch met elkaar kunnen nuttigen. Zo moet je denken aan o.a. salades.

Tijdens de 2 middagworkshops gaan we hapjes maken die we daarna met elkaar op kunnen eten. Zoals wat bv wat lekkers op toastjes of andere kleine hapjes.

Zo hebben we een gezellige tijd met elkaar waarbij de tijdens gesprekken lekkere hapjes maken en zo kan ik jullie bekendmaken met de producten van Tupperware. Hieronder een paar leuke links naar filmpjes van Tupperewarehapjes.

Tot ziens op 12 februari
Mailadres: estherderonde@outlook.com   Facebook


WORKSHOP MINDFULNESS BIJ PUUR VROUW-ZIJN

Wat is Mindfulness?

Mindfulness leven gaat om een heel diepe eerlijkheid over wat het betekent om volwaardig mens te zijn.

Het gaat over hoe we onszelf ongelukkig maken, terwijl dit niet hoeft. Het leert ons hoe de geest werkt, hoe gedachten, oordelen en emoties vaak de veroorzakers van lichamelijke en geestelijke pijn zijn, en vooral hoe we daar door er vriendelijke aandacht op te richten verandering in kunnen brengen.

We gaan leren om: Doelbewust, op het moment zelf, en niet oordelend, leren kijken en begrijpen

Waarom mindfulness bij kanker?

Kanker is ingrijpend voor iedereen, ook voor partners en naasten.Ingrijpend tijdens de ziekte, maar ook daarna. Veel mensen worden overvallen door heftige emoties zoals angst, zorgen, somberheid, vermoeidheid, boosheid, verdriet, pijn.

Vaak heb je dan behoefte om in alle rust en mildheid stil te staan bij jezelf en bij wat nu van belang is voor jou en je omgeving. Aandachtig stil staan bij wat er hier en nu in je omgaat, vraagt moed. Door mindfulness leer je effectiever om te gaan met stress rond kanker, en om – ook al klinkt dat misschien vreemd – meer te genieten van het moment. Jezelf de tijd daarvoor gunnen scherpt je helderheid en geeft je meer greep op je leven.

Het leven is niet altijd makkelijk. Puur vrouw zijn, of puur vrouw worden, komt vanbinnen uit. Mindfulness wil jou leren om door middel van zelfcompassie jouw verhaal en jouw pijn die aandacht te geven die het nodig heeft om (weer) volwaardig mens te zijn.

Op deze dag zullen er 2 workshops mindfulness verzorgd worden door Renate Kuiper, 1 in de ochtend en 1 in de middag. De workshops duren elke keer 1 uur. Wanneer je interesse hebt in het volgen van 1 van deze workshops, neem dan in elk geval een lekker dekentje mee om je toe te dekken.

Renate heeft een eigen praktijk voor Haptotherapie, mindfulness en ACT in Maastricht.

Mocht je meer willen weten bezoek dan even haar website.