Verwentas

Misschien heb je de verwentas ontvangen, en zoek je nog wat inspiratie of uitleg,
of liep je de tas mis, en zou je een deel van de activiteiten toch willen doen?

Hier een inspiratielijst:

Ijsthee recept:

Receptenboekje met proefzakje Black Mojito IJsthee
Benodigdheden voor twee liter verse ijsthee;
-25 gram losse thee
-1 Kg ijsblokjes
-1 Liter water
-eventueel een limoentje/citroen en honing, of citroensuiker voor de smaak
-eventueel een theefilter of thee-ei voor de losse thee

Bereiding;

Breng 1 liter water aan de kook
Schenk het water in de theepot met de thee / kruiden (in b.v. een filterzak of thee-ei) of vruchten.
Gebruik je groene- of witte losse thee,  het water eerst  afkoelen tot +/- 70°C
Laat de thee +/- 3 minuten trekken
Giet de warme thee uit over een kan met 1kg ijsblokjes
De thee schrikt meteen, waardoor deze niet bitter of wrang van smaak wordt.
Laat de thee vervolgens afkoelen in de koelkast.

Voor lekkere variaties voeg je vers fruit, munt of een limoentje toe.

Geniet van deze heerlijke en dorstlessende drank.

Be-you-tiful kaart handletteren/versieren:


Hier wat voorbeelden van hoe je je be-you-tiful kaart kunt opfleuren!

Recept Rocky Road:

Rocky Road - Gwenn's Bakery
300 gr pure chocolade
125 gr roomboter (of 1 blik, 397ml gecondenseerde melk)
2 el. glucose (of honing)
circa 300 gr vulling*, bijvoorbeeld:
– 50 gr mini marshmallows
– 100 gr chocoladesnoep (twix, m&m’s, maltesers, etc)
– 100 gr koekjes (digestive, speculaas, etc)
– 50 gr noten (hazelnoten, pecan, pinda’s, etc)

*Uiteraard kun je heel veel variëren met de vullingen dus gebruik vooral wat je zelf lekker vindt om steeds weer nieuwe combinaties te maken!

Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de boter en honing toe en meng tot het mooi glad en gesmolten is.

Voeg de vullingen toe aan de boter/chocolade en meng goed door. Houd een klein beetje van de vullingen apart voor het bestrooien achteraf. Vullingen zoals koekjes of candybars kun je in stukjes hakken of breken voordat je het toevoegt. Kleinere vullingen als M&M’s, noten en mini marshmallows kunnen direct door de chocolade gemengd worden.

Bekleed een bakvorm van circa 20x20cm met bakpapier of plastic folie en giet het gehele rocky road mengsel erin. Strijk het indien nodig een beetje glad uit. Verdeel de achtergehouden vullingen over de bovenkant en druk heel licht in de chocola zodat het bij het uitharden vast zal plakken.

Zet de rocky road een paar uur in de koeling tot het volledig is uitgehard. Haal uit de bakvorm en laat nog een uur op kamertemperatuur komen voordat je het in stukken gaat snijden. Het moet dus eerst koelen zodat alles goed hard wordt en vervolgens op kamertemperatuur omdat het anders te koud is om te snijden en erg zal brokkelen of afbreken.

Serveer direct of bewaar nog enkele dagen in de koeling.

Haakpatronen

Via deze link kun je 26 breipatronen en 26 haakpatronen vinden. Op de site zijn ook breitechnieken en haaktechnieken te vinden.

Afbeeldingsresultaat voor breiclub

Boekselen: